TI IN JAZ

humorni svet dvojčic Pike in Črte

1,5 let +

 

Je interaktivna predstava za najmlajše otroke, ki iz nasprotij in podobnosti ustvarja humoren svet absurdnih situacij. Iz verige duhovitih transformacij, ki se zgodijo s pomočjo pralnega stroja, nastane nov, igriv in humoren svet sester dvojčic. Pralni stroj nepredvidljivo spreminja stvari: obleke postanejo bitja, vsakdanji predmeti dobivajo nove pomene; sestri dvojčici pa vselej iz njih ustvarita razburljive, smešne in prijetne dogodke.

  

Čas trajanja: 35 minut

Priporočljiva najnjižja starost otrok: 1,5 let +

 

Koncept: Katja Kähkönen, Mateja Ocepek, Katja Povše

Scenarij: Katja Kähkönen, Katja Povše, Mateja Ocepek

Režija: Katja Kähkönen

Igralki: Mateja Ocepek, Katja Povše / alter. Rada Kikelj Drašler

Scena in kostumi: Katja Kähkönen, Mateja Ocepek. Katja Povše

Glasba: Patryk Wilinski

Tehnična pomoč: Igor Vuk

Tehnik: Anže Virant

Fotografije: Matej Povše

Video: Žiga  Stanovnik

Producenti: AEIOU, H'art, Zavod za umetnost, Društvo lutkovnih ustvarjalcev

Premiera: 17. november 2012 ob 17h v KUD France Prešeren, Ljubljana

 

Nagrada za posebne dosežke, za odrsko sporazumevanje z najmlajšim gledališkim občinstvom v predstavi Ti in jaz, na 7. Bienalu lutkovnih ustvarjalcev 2013, Maribor.

"Gre za izum, za novonastalo obliko gledališča pri nas, ki se mu avtorice premišljeno posvetijo v celoti, začenši s postopnim vzpostavljanjem 'igralnega' prostora. Avtorice zelo izvirno poskrbijo za odrsko sporazumevanje z najmlajšim občinstvom, ki še ne razume gledališča. Z neposredno komunikacijo opravijo predpranje, pranje, centrifugo in mehčanje. Črta in pika – to lepa je slika."

 

Predstava Ti in jaz je umeščena v bazo kakovostnih slovenskih predstav za otroke ZLATA PALIČICA.  

"Ti in jaz izhaja iz vsakdanjih, preprostih, tudi najmlajšim prepoznavnih situacij in elementov ter obenem razpira domišljijo z nenavadnim, igrivo fantazijskim in čudežnim. Uprizoritev je vizualno živahna in pisana, razgibana v vsebini in idejah ter domiselna v gibu, igri in rabi rekvizitov. Zabavno iskriva dejanja, domislice in presenečenja so jasno uokvirjena v priprave in praznovanje rojstnega dne dvojčic. V skrbno grajeni atmosferi, tudi z nežno igrivo zvočno podobo, izvajalki lastno interakcijo spretno razširita v komunikacijo z gledalci ter jih nevsiljivo vključita v praznovanje, s tem pa tudi v svoj slikovit svet in bogastvo uprizoritvenih jezikov."

Nika Arhar, Adriana Gaberščik in Martina Peštaj - strokovna komisija Zlate paličice

Odzivi in kritike
Tehnične zahteve